ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

melyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját (a továbbiakban: Érintett) a www.azember.huadatkezelési és adatvételmi szabályairól, intézkedéseről.

Az adatkezelő megnevezése: Gálfi Sarolta (a továbbiakban: Adatkezelő) a www.azember.hualapító szerkesztője.

Székhely/Postacím: 2000 Szentendre, Pásztor köz 6.

Telefonszám: 36-30-321-1255

Email: hello@azember.hu

Adószám: 69263932-1-33

 

Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?

  • a személyes adatokat jogszerűen, tisztességesen, s az érintett számára átláthatóan kezeljük,
  • a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon,
  • az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak,
  • a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy az érintett csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.

Az Érintett személyes adatait

  • jelen Tájékoztatóban foglaltak alapul vételével és az Érintett önkéntes hozzájárulása alapján, és csakis a szükséges mértékben, valamint minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk,
  • amennyiben az Érintett adatainak kezelése jogszabályi előíráson alapul és kötelező jellegű, erre a tényre külön felhívjuk az Érintett figyelmét,
  • bizonyos esetekben az Érintett személyes adatainak kezeléséhez nekünk, avagy harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például a honlapunk működtetése,

A kezelt adatok köre:

Tevékenység megnevezése, és az adatkezelés célja  

Jogalap

 

Kezelt adatok

 

Időtartam

Honlap látogatása

Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítása, a látogatottság mérése, illetve statisztikai célok

jogos érdek IP cím

a látogatás időpontja

a meglátogatott aloldalak adatai

az Érintett által használt operációs rendszer és böngésző típusa

1 hónap
Hírlevél szolgáltatás

 

hozzájárulás a feliratkozással teljes név

e-mail cím

a leiratkozásig

Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok, amelyeik a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Érintett számítógépére, úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már az Érinettől függ, hogy a böngésző beállításának módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve az Érintett a már a számítógépen eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást. Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Érintett előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Érintett első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terhelés-kiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – az első látogatás megkezdésekor tájékoztatuk az Érintette és kérjük a hozzájárulását.

Nem alkalmazunk és nem is engedélyezünk olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Érintett hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnének.

A sütik elfogadása nem kötelező, azonban nem vállalunk azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

 

Milyen sütiket alkalmazunk?

Típus Hozzájárulás Leírás Cél
rendszer sütik nem igényel a webes alkalmazás tűzfalának session sütije, amely a kereszthivatkozások elleni visszaélés megelőzésére szolgál a honlap működésének a biztosítása
nyomkövető süti igényel személyre szabáshoz az Érintett beállításainak megjegyzése, a szolgáltatás hatékonyságának növelése
nyomkövető süti

(harmadik féltől származó)

nem igényel új session-ök és látogatók azonosítására, a Google Analytics nyomkövető szolgáltatást ment le a weboldal látogatottsága során harmadik személyek (pl. Google) szolgáltatásaihoz kapcsolódik
Facebook követőkód nem igényel új session-ök és látogatók azonosítására, a Facebook nyomkövető szolgáltatást ment le a weboldal látogatottsága során harmadik személyek (pl. Facebook) szolgáltatásaihoz kapcsolódik

 

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/,

az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=huolvashat.

Adatfeldolgozó igénybevétele:

Adatkezelő tárhelyszolgáltatót vesz igénybe, így az jogosult a jelen weboldalon keresztül megadott személyes adatok tárolására.

A tárhely-szolgáltató neve: 3 in 1 Hosting Bt.
A tárhely-szolgáltató címe: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12.

Az érintettek jogai és jogérvényesítési lehetőségei:

Adatkezelő az érintettek tájékoztatáskérését, észrevételeit, kérelmeit, panaszait írásban a hello@azember.hue-mailcímen fogadja. A szóban forgó megkeresésekre a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül válaszol.

Az érintettek jogérvényesítési lehetőségei:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postai cím: 1530 Budapest, Pf. 5.

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasot 22/c

Telefon: +36 1 391-1400

Fax: +36 1 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Web: www.naih.hu

 

Az Adatkezelő lakóhelye szerint illetékes bíróság a Budapest Környéki Törvényszék, ugyanakkor az érintettnek lehetősége van a lakóhelye (illetve tartózkodási helye) szerint illetékes törvényszék előtt pert indítania.

Kérjük a tisztelt Érintettet, mielőtt felügyeleti hatósághoz, vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keressen fel bennünket. (hello@azember.hu)

 

Főbb irányadó jogszabályok:

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Info tv.)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)

 

Statisztikai adatok

www.azember.hu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics.

Szentendre, 2018. május 16.

 

A szolgáltató neve: Gálfi Sarolta

A szolgáltató e-mail címe: hello@azember.hu

NAIA szolgáltató adószáma: 8409361698

Nyilvántartásba bejegyző hatóság neve: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

A szolgáltató telefonszáma: +36 30 3211255

Adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH – 125144/2017.

A tárhely-szolgáltató neve: 3 in 1 Hosting Bt.
A tárhely-szolgáltató címe: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12.