Elek Bettina, CABALA

Masaru Emoto, japán kutató kísérleteket végzett a vízzel, majd arra a megállapításra jutott, hogy az emberi tudat hatással van a víz molekuláris szerkezetére. A víz ugyanis reagál az ember pozitív gondolataira, szavaira, a szennyezett víz képes megtisztulni imák és pozitív vizualizációk hatására. Ezek az eredmények megdöbbentettek. Ha a vízre ilyen hatással vannak a szavak, akkor az emberi testre, amelynek kb. 70%-a víz, is hatással kell lenniük.

Aztán én magam is kísérletezésbe kezdtem. Vettem két babszemet és csíráztatni kezdtem őket. Az egyik üvegére azt írtam „szeretlek”, míg a másikra, „gyűlöllek”. Minden nap beszéltem hozzájuk, az egyiket dicsértem, szeretgettem, a másikat szidtam, kiabáltam vele és azt mondogattam neki, hogy nézze meg magát, már megint, hogy néz ki, senkinek sem fog kelleni. Legalább háromszor végeztem el mindezt, s mindannyiszor ugyanarra az eredményre jutottam: a „szeretlek” bab kicsírázott, a „gyűlöllek” elrohadt.

Én gyerekkorom óta önbizalomhiányban szenvedtem. A párkapcsolatomban ébredtem arra rá, hogy sokszor a saját negatív gondolataimat adtam a párom szájába magamról, holott ő nem gondolt semmi rosszat, sőt. Mondhatott bármit, én azt annyira ki tudtam forgatni, hogy a végén azt állítottam, ő azt mondta, én nem vagyok elég jó… Ma már látom, hogy ez egy tudat alatt működtetett program nálam, valami olyasmi, amit a múltból hozok és már észre sem veszem, mert 28 éve ebben élek.

Minden kapcsolat és minden ember tanítója a másiknak, de mi különösen eddzük egymást! De ő volt az is, aki elindított az utamon, mert a példáját látva született meg bennem a vágy, hogy én is megtaláljam a saját céljaimat. Azok elérésében pedig mind a mai napig támogat, és biztat, hogy hisz bennem, s abban, hogy véghez tudom vinni, amit megálmodtam.

Így jött létre a Cabala.

Az alapkoncepcióm annyi volt, hogy pamutból, minőségi alapdarab ruhákat készítsek. De az útkeresésem szenvedéllyé is vált, rengeteget olvastam, és olvasok mind a mai napig, önismeretre tanító könyveket, és amikor rájöttem, hogy mekkora ereje van a megerősítéseknek, akkor összeállt a kép és elkezdtem apró címkéken megjelenő motiváló üzeneteket varrni a ruháimra. Például olyat, hogy „szeretem magam”, „a boldogságot választom”, „szeretlek”, „minden úgy jó, ahogy van”, vagy a „bármire képes vagy”.

Ezek az üzenetek megállítanak, emlékeztetnek és visszaraknak az utunkra. Mindez rajtam is segít, engem is támogat. Mind a mai napig fejbe tudnak vágni ezek a gondolatok, mert a mindennapi mókuskerékben, sokszor én is megfeledkezem arról, hogy valójában mi az, ami fontos és mi az, ami nem.

Nem volt tudatos ez az út és most is folyamatosan alakul és változik. Néha a párom mondogatja, hogy milyen jó lesz, ha majd sorra nyílnak a Cabala üzletek, de ez a gondolat nem szokott lázba hozni. Jelen pillanatban mindez szimplán az öngyógyításom és abban bízom, hogy sok, hozzám hasonló cipőben járó lányhoz, hölgyhöz is el fog érni az üzenetem. És nagyon fontos számomra, hogy interakcióban lehessek a vevőimmel, például én magam csomagolom a megrendeléseket és boldog vagyok, amikor visszajeleznek, hogy megkapták és örülnek. Szeretném ezt a fajta manufaktúra jelleget megtartani és mindig a soron következő állomásra koncentrálni.