Halász Éva, HALASZEVA

„Öt évvel ezelőtt hoztam egy olyan döntést, hogy mindegy mekkora a pénzügyi veszteség és mindegy, hogy mi épült fel addig, én végre szeretnék úgy élni, ahogyan az nekem jó… Ennek az ugrásnak az eredménye az, ami most vagyok és a szalonom.
Előtte tizennyolc éven keresztül dolgoztam egy üzlettárssal egy márkanév alatt. Az első tizenhárom év csodálatos volt, de aztán történtek olyan dolgok, amelyek emberileg sokat formáltak rajtunk, de más-más irányba.
Évek teltek el úgy, hogy nonstop dolgoztam és bár sokszor felmerült bennem a kérdés, hogy ezután vajon tényleg így telik-e majd el az életem, egy konfliktushelyzetre adott válaszom ébresztett arra rá, hogy fizikailag és pszichésen is olyan állapotban vagyok, amit már nem lehet tovább húzni.
Elmentem egy hónap szabadságra, amit azzal töltöttem, amire azelőtt soha nem volt időm: magammal beszélgettem. Összállítottam egy olyan, addig le nem írt listát, hogy mi az, ami fontos, mi az, ami nem és mi az az út, amelyen haladni szeretnék. Ez milyen lemondásokkal jár, illetve mit kell hozzátennem, megszereznem.
Kőkemény volt, de a hónap végére ki tudtam mondani, hogy az elmúlt tizennyolc évet, mindenével együtt el tudom engedni.
Így visszagondolva, szerencsés vagyok, mert nem készítettem költségvetést a terveimről. Ha megtettem volna, valószínűleg soha nem vágok bele a saját szalon megnyitásába. Aztán egy év telt el, amikor emlékszem, kint álltam a körfolyosón, benéztem az ablakon és azt mondtam magamnak, hogy oké, megcsináltam!
Azt nem tudom, hogy az ember boldogságérzete meddig fokozható, nekem az elmúlt négy és fél év mindenével együtt úgy telt el, hogy ez a boldogság csak nőtt és nőtt. Kicsit olyan, mintha drogos lennél! A szenvedélyedet éled meg a munkában, de ez az óriási nagy szerelem ráadásul viszonzott is, hiszen ebből élek. És igazából minden olyan mértékben került a helyére az életemben, hogy gyakorlatilag azt kezdem érezni, hogy bár egy tökéletlen világban élünk, mégis az én kis saját univerzumom egy tökéletes hely!
Ha ide bejössz, egy olyan atmoszféra fogad, ami tulajdonképpen én vagyok. Azt hiszem, hogy a menyasszonyok is érzik körülbelül öt perc elteltével, hogy engem kerestek, vagy sem. Ha pedig valaki engem választ, akkor engem kap személyesen és rohanás nélkül segítek neki kiválasztani a számára legmegfelelőbb ruhát.
Az elmúlt több mint húsz év alatt megtanultam a technológiákat és azt, hogy sokszor fél centik és milliméterek is mennyit számítanak, hogy egy teljesen átlagos alkatú nőből, hogyan tudsz bombázó alkatút formálni. Ez olyanfajta, mondjam azt, hogy hatalom is?! Amikor tudod azt, hogy te varázsolni tudsz, amivel aztán boldogságot továbbítasz. És ettől kezdve te ugyanezt megkapod visszafelé is!
Régebben zárkózott voltam. Sokszor azt éreztem, hogy ha valamit megtudnak rólam, akkor sebezhetővé válok. Mára azt is megtanultam, hogy pont azért nem lehetek sebezhető, mert nyitott vagyok! Ha sem magamban, sem a környezetemben nem teremtek tabukat, senki és semmi nem lesz képes megbántani.”

Szólj hozzá!