Józsa-Dézsi Emese

„Hiszek a házasságban. Egy ember életében nem feltétlenül csak egy szerelem van, és a házasság sem feltétlenül csak egyszer történik meg, de hiszek a házasság erejében. Nekem például kellett egy boldogtalan házasság, annak mind a tizennyolc évével ahhoz, hogy mára a férjemmel lehessek.
Minden egyes pár, kivétel nélkül megkérdezi, hogy miért lettem esküvőszervező. Olyankor elmesélem, hogy nekem ez a második házasságom. Az első tizennyolcadik évében egyik reggel arra ébredtem,hogy az nem lehet, hogy nekem ne járna a boldogság és kell, hogy legyen egy olyan ember az életben, aki az én párom, aki pont rám vár. Elváltam a férjemtől, majd egy évig minden este, mint mantrát mondtam magamnak, hogy »tudom, hogy létezik és tudom, hogy megtaláljuk egymást«. Egy évet kellett várnom, mikor betoppant az életembe.Emlékszem, már a második találkozásunkon tudtam, hogy ő az, ő lesz a férjem. Eljött hozzám a Balatonhoz, a Káli-medence egyik dombján ültünk, átölelt és csak néztük a panorámát. Nem feszélyezett a csend! Sőt, körülölelt és védelmet nyújtott. Azt mondtam, hogy én mindig ezt akarom érezni! Életemben akkor tapasztaltam ezt meg először…
Hét éve élünk együtt. Mellette annyira feltöltődtem szeretettel, hogy már nem éreztem sajátomnak a könyvelő szakmát, mást akartam csinálni, örömöt szerettem volna adni. Így találtam rá erre a feladatra.
Egy-egy esküvő megszervezésekor szinte családtaggá válok. A menyasszony barátnője, anyukája és nővére leszek. Három-négy hónapon át naponta beszélünk, ha este tizenegykor ír emailt, akkor én este tizenegykor válaszolok. Minden esküvő egyben az én esküvőm is: egy-egy boldogságbuborék más-más színekkel, hiszen más-más emberek a szereplői. Viszont amikor vége, ürességérzet tör rám. Van úgy, hogy két napig csak fekszem az ágyban és nem értem, hogy mi történt. Ugyanolyan ismeretlenek leszünk, mint mielőtt megkerestek volna, hogy szervezzem meg az esküvőjüket? …
A weboldalamon azt írom magamról, hogy megtaláltam a tökéletes párt, akivel a varázs mind a mai napig tart. Néha megfordul a fejemben, hogy kitörlöm, mert egyesek ezt rózsaszín puncsnak és gejlnek találhatják… De végül sosem tettem meg ezt. Miért tegyem? Ez így igaz. Sokat változtam, szárnyakat kaptam a férjem mellett és ebből az örömből merítkezve tudok tiszta szívből azon dolgozni, hogy a »párjaim« Nagy Napja tökéletes és felejthetetlen legyen.”

Szólj hozzá!