Mágikus igaz történet egy kisfiúról és Árkádról, Babilon leggazdagabb emberéről

Volt egyszer egy szentendrei kisfiú, aki annyira szerette az ásványokat, hogy elhatározta pénzt fog keresni, hogy gyarapítsa szerény gyűjteményét. Sokat törte a fejét, hogy az ő hét esztendejével hogyan is tehetne szert némi jövedelemre. Mivel nagyon szeretett festeni és rajzolni, arra az elhatározásra jutott, hogy áruba bocsátja néhány festményét. A kisfiú épp úgy festett mint bármely más korabeli, sem nem jobban, sem nem rosszabbul. Így egy nap nagy lelkesedéssel és bizalommal telve nyakába vette a várost az apukájával és a középső kishúgával, hogy a helyi kézműves vásáron eladja a képeit. Az egyik képét már útközben el is adta a közeli szomszédnak, akit épp kutyasétáltatás közben csípett el, és egy igen szép, ropogós ezer forintossal a zsebében még izgatottabban mentek tovább. A másik képét végül átadta egy kedves kereskedőnek bizományba.

Mind nagyon vártuk a következő vásárt!

Csodák csodája egy hét múlva a fiút egy fenyőzöld boríték fogadta azzal az üzenettel, hogy csak otthon bonthatja fel, és jól figyelve olvastassa fel magának a tartalmát, mert egy megállapodás is van benne, ami remélhetőleg a kisfiúnak is meg fog felelni.

Íme a levél:

Tisztelt Bátor!

Kedves barátom, a bőrárus hívta fel a figyelmemet a munkádra, mivel szerinte valami rendkívülire bukkant. Nos, mivel jómagam már sok-sok éve befektetésekkel foglalkozom és mágnesként vonzom az értékeket, csalhatatlan érzékkel tudom felismerni azokat a dolgokat és embereket, akik figyelmet érdemelnek. Bizton állíthatom, hogy a lelkesedés és kitartás, amivel az életet éled mesés gazdagságot fog eredményezni. Ezért szeretném a kincstáramban tudni a képedet. A bőrárussal megegyeztünk az árban. Kereskedőként az én feladatom az, hogy minél jobb áron jussak kiváló minőségű portékához, és tudnod kell, hogy a barátom keményen kitartott az ár mellett. Kérlek nézd el neki, az engedményt amit tett nekem. Azt hiszem te is és én is jól jártunk, ez pedig a jó üzlet alapja. Ez a pénz legyen eljövendő életed gazdagságának és sikerének az alapja. Éppen ezért arra kérlek, hogy ezt a pénzt soha ne költsd el! Legyen ez a pénz útmutató és emlékeztető! Útmutató, hogy hittel, kitartással és szorgalommal bármit elérhetsz! Emlékeztető amikor elfáradsz, amikor falakba ütközöl, vagy amikor csak nehezebbnek tűnik az élet. Te csak mindig higgy magadban és dolgozz becsülettel, míg el nem éred a céljaid!

Őszinte barátsággal!

Árkád, Babilon leggazdagabb embere

 

Csodák vannak! Hálás köszönet a biztató, inspiráló, nemes lelkű műgyűjtőnek! A megállapodást természetesen örömmel betartjuk!

Nagy-nagy szeretettel,

Franciska, a kisfiú édesanyja

2018 karácsonyán

 

Fotó: Ross Sneddon/unsplash.com