Pászti Netti

„Kislányként inkább fiús voltam. Engem a bátyám be tudott vonni katonás bevetésekbe és számítógépes lövöldözős játékokba is. Aztán egyszer tetszett nekem egy fiú, aki visszautasított és eldöntöttem, hogy ideje megpróbálnom nőiesebbnek lenni.

Még szépségversenyekre is beneveztem.

Sosem tartottam magam gyönyörűszépnek, de ha választani kellene, hogy egy színpadon vonuljak végig fürdőruhában, vagy a strandon, akkor a színpadot választanám. Ott nem látom az emberek arcát, s így nem érzem feszélyezve sem magam.

2013-ban kezdtem el a gyógyszerész szakot és akkor minden modellkedésről, szépségversenyről készült fotómat töröltem a nyilvános profilomról. Látom, hogy mennyi prekoncepció él az emberek fejében és azt semmiképp sem szeretném, ha bárhová azért vennének fel, vagy azért választanának engem, mert látták, milyen jól néztem ki a fürdőruhában. Csak és kizárólag a tudásom alapján szeretnék előrébb jutni, s azt szeretném, ha mint szakmabelit hallgatnának meg a későbbiekben is, ha mondjuk állásinterjúra kerül sor.

Idén már hostess munkát sem vállalok, inkább hamarabb nekilátok a szakdolgozatomnak.

Egy ponttal maradtam le az orvosi egyetemről, de végül megtetszett a gyógyszerészet. Rájöttem, hogy a célomat, hogy másokon segítsek, ebben a szakmában is be tudom majd teljesíteni. Alapvetően a termékfejlesztés érdekel, mert látom, hogy mennyi élet múlhat ezen…

Ha lediplomáztam, elkezdődik a kis életem. Most úgy érzem, hogy annyit dolgozom, tanulok mindezért, hogy remélem olyan társat találok majd magam mellé, aki a karrierem elindulásakor is támogatni tud. Persze huszonkét évesen ezt a fajta jövőt még nehéz pontosan látni…

Tervezni amúgy sem szeretek! Az egyetem miatt annyi mindennek kell megfelelnem, hogy a magánéletben a spontán dolgokat értékelem a legjobban!

Az biztos, hogy minél több extrém dolgot szeretnék majd kipróbálni. Az ejtőernyős- és a búvártanfolyamot például mindenképp el szeretném végezni, mert adrenalinfüggő vagyok.

Évekkel később pedig remélem, én magam is képes leszek egy olyan hátteret teremteni a gyerekeimnek, mint a szüleim nekünk. Ők huszonhat éve vannak együtt és harmónia vesz körül bennünket.

Ugyanilyen kapcsolatra vágyom én is! Olyasvalakit szeretnék magam mellé, akiben akkor is megbízhatok, ha éppen egyedül megy el szórakozni. Sajnos ez manapság ritka! És lehet, hogy én vagyok ódivatú és maradi dolog ilyesmiben reménykedni, de nem fogok lentebb adni ebből az elvárásomból.

Egy olyan családot képzelek magamnak, ahol boldogság, elfogadás és szeretet vesz körül, ahová, ha bárki hazaérkezik, önfeledten tud mosolyogni.”

Szólj hozzá!