PERSPEKTÍVÁK – Varju Kata sorozata

Aki magáért tesz, a világért tesz

A terapeuta egyik legfontosabb feladata, hogy a hozzá fordulót a perspektívaváltásban segítse. A megoldásokhoz, a fejlődéshez ugyanis elengedhetetlen a nézőpontjaink áthelyezése, a szemléletünk megváltoztatása – ezáltal leszünk képesek meglátni azt, ami addig rejtve maradt. A mindennapok során elménk telítve van részfeladatokkal, nem látjuk a fától az erdőt.

2019-ben egy új sorozatot indít azember.hu.

Mint fotográfus és terapeuta utazásaim során jó ideje figyelem az embereket szerte a világban. Bárhová vitt az utam, elsősorban nem a nevezetességeket kerestem, hanem az élet sokszínűségét és hasonlatosságait. Ezeket aztán fotókon örökítettem meg, melyekből az elkövetkező évben minden héten hozok egyet, néhány gondolattal kiegészítve. Egy év alatt sok villanást, megragadott pillanatot fogunk látni a világból, s a céljuk az, hogy térben és időben ugrálva segítsenek elsajátítani a perspektívaváltás képességét.

Közös útra hívunk Titeket!

2019-ben minden héten álljunk meg egy kicsit, hagyjuk, hogy az adott hét gondolata, kérdése, ami picit távolabb áll a mindennapok mókuskerekétől, dolgozzon bennünk. Beszélgessetek róla a barátaitokkal, gyermekeitekkel, szerelmetekkel, vagy mondjuk egy kedves idegennel a váróteremből! S ha úgy érzed, ennél még többet is szeretnél tenni magadért, készíts jegyzeteket a benned felmerülő érzésekről, gondolatokról, változásról, s azt küldd el nekünk a hello@azember.hu e-mail címre.

Amennyiben ahhoz hozzájárulsz, a leveled – akár névtelenül is – szívesen megosztjuk majd azember.hu Facebook oldalán, de ha nem, privátban mondunk köszönetet. Bárhogy is döntesz, a hozzánk beérkező érdemi visszajelzések beküldői között egy év múlva kisorsolunk tíz embert, akik részt vehetnek egy 2020 év elején általam tartott, Belső kincsestárunk[1] című önismereti és személyiségfejlesztő workshopon.

 

Szeretettel:

Varju Kata

 

[1]Belső kincsestárunk workshop: Álmodd meg az életed – Éld az álmodat!

A nap végére tisztábban fogod látni az erősségeidet, képes leszel mesterien bánni saját ezközrendszereddel. Ezáltal hatékonyabban tudod kezelni a váratlan helyzeteket, építő módon megoldani a konfliktusokat, elérni az álmaidat. Összességében sokkal jobbá teheted a saját életed. A workshop a HAHET concept négy játékára felfűzve épül fel.

– Élő mesejáték – Rejtett mozgatórugóink, érzelmeink világa

– Virtuális ló, avagy hogyan érzékel minket a külvilág

– NINI card – asszociációs játék, mely felfedi zsigeri reakcióinkat

– Életmese – valós vágyaink szerinti életünk megtervezése

Fentiek után pedig készülünk plusz egy kényeztető meglepetés játékkal, mely érzékelésünk tudatosítását segíti.