Retus nélkül – Melinda, 43

Először jó mókának tűnt ez a fotózás, de most bátorság kell ahhoz, hogy vállaljam is a végeredményt. Egyrészt nem vagyok jelen a közösségi oldalakon sem, így nem megszokott tőlem, hogy fotókat posztoljak magamról, másrészt furcsa érzés ezeket a fotókat látni… A képeken nem olyannak látom magam, mint amilyennek én képzelem, vagy amilyennek látom magam jobb napokon a tükörben. Persze két nap, vagy akár két napszakban sem feltétlenül ugyanolyan az ember, mert ami bent van, az tükröződik kint, s az, hogy hogyan érzem magam, milyen a hangulatom, teljes mértékben látszani fog az arcomon is. Amikor nevetek, vagy csak mosolygok, magamat és a világot is sokkal szebbnek látom.
Nem igazán sminkelem magam. Ez talán azért alakult így, mert amikor ennek eljött volna az ideje, én túrázni kezdtem. Nagyon sokat voltam kinn a természetben, a hegyek között, ott pedig nem volt szükség sminkre.
Egyébként is a természetesség híve vagyok, ha csak tehetem, 100%-ban pamut ruhákat vásárolok, és az étkezésünkben is odafigyelek az alapanyagokra.
Az öregkorról azt gondolom, hogy annak a kezdete attól függ, ki, hogyan gondol magára. Nem öreg az, aki vágyik az újra, a kalandokra, aki képes megújulni és tettre kész. Ez pedig tükröződni fog az arcon is, ahogyan az egészség, és az is, hogy valaki szeretve érzi-e magát.

 

Fotó: Egyed Melinda, Mind the Map