Ünnepeljük együtt azember szülinapját!

Emlékszem, három éve is ugyanekkora hőség volt, mikor megkértem a gyerekem rajzoljon egy embert, majd leültem a gép elé, kreáltam egy Facebook oldalt és feltöltöttem a legelső posztomat. Az elsőt magamról, a másodikat a barátnőmről, aki megtisztelő módon igent mondott az én elsőre talán képtelennek tűnő ötletemre, hogy emberek majd mesélni fognak nekem – a percek alatt történetmesélővé avanzsált jogásznak – magukról.

Hogy az ötlet nem volt rossz, az elmúlt három év igazolta. Több mint kétszáz történet, három sorozat és három kiállítás van már azember mögött, és a tervek csak gyűlnek és gyűlnek, mert azt érzem számtalan lehetőség van még, amit meg kell ragadnom, illetve számtalan ötlet, amit muszáj megvalósítanom.

Az egyik ilyen, hogy a tartalomszolgáltatáson túllépve – ám azt természetesen megtartva – személyes találkozásoknak és élő történetmeséléseknek is teret biztosítson az a közösség, amit az oldal követői és szereplői alkotnak – igaz még csak virtuálisan. Folyamatos kezdeményezések keltek már életre e tekintetben, például a szentendrei olvasóklubunk, az élő könyvtárunk a Kaptár közösségi irodában, de olyan nagyszabású, mint amiről jelen szülinap alkalmából szeretnék hírt adni még nem volt.

Óriási megtiszteltetésként ért, hogy meghívást kaptam az idei, június 22-23-án megrendezésre kerülő Brand Tester Élményparkba, ahol azember – vagyis én és meglepetés segítőim – saját standdal és programmal várja az érdeklődőket, és elsősorban Téged, Kedves Olvasó!

A standunknál lehetőség nyílik megpihenni, megtekinteni az eddig beérkezett képeslapokat, azokról – vagy bármi másról – beszélgetni, történeteket mesélni. Jelenlétünk egyik fő eleme itt is a történetmesélés lesz, ugyanis az itt megfordulóknak – a család megtartó erejét középpontba helyezve – kérdéseket teszünk fel, Polaroid géppel lefotózzuk őket, s az elkészült portrékat helyben közzétesszük. (Ezek a tervek szerint később a Facebook és Instagram oldalunkon is elérhetőek lesznek.)

A másik fő attrakciónk pedig mindkét nap délben egy pár perces szülő-gyerek fogócska flashmob lesz, amivel a játékon keresztül való kapcsolódás fontosságára és erejére szeretnénk a figyelmet felhívni.

Az eddigi három évet pedig vasárnap 13 órakor fogjuk megkoronázni, mikor is díjat osztunk ki az eddigi történetmesélőink közül kettőnek – egy közönségkedvencet (figyeljétek a Facebook oldalt!!!), aki a leginspirálóbb történet díját kapja majd, s egy legnépszerűbbet, aki az oldal elemzései szerint a legolvasottabb, illetve legtöbb aktivitást kiváltó volt.

Kedves Olvasóm!

Köszönöm, hogy követsz, s engedd meg, hogy e köszönetet azzal fejezzem ki, hogy hívlak, légy részese azember jelenlétének 2019. június 22-23-án a Hungexpon rendezett Brand Tester Élményparkban.

Én ott leszek!

 

Szeretettel

Gálfi Saci

 

Fotó: unsplash.com